Jump to content

Tippek az új munkahelyre

2018. 09. 14. 18:39

Nem kell nagy erőfeszítéseket tenned ahhoz, hogy már az első hónapban kivívd mások elismerését a munkahelyen: csak pár apróságot kell megtenned hozzá.

Ha új munkahelyen kezdesz, mindig érdemes kihozni magadból a maximumot már az első hónapban, és odafigyelni néhány apróságra, hogy megkedveljenek a kollégák - és persze a főnök is. Néha ugyanis félreértéseken, tudattalan reakciókon, viselkedéseken is bukhat a szimpátia.

Az új állás és az új közeg mindig sok izgalommal jár. De vannak olyan dolgok, melyekre, ha ügyelsz, és amelyeket, ha megteszel, garantáltan beilleszkedsz majd, és még a felettesed is felfigyel rád. A következő tippeket bevetve már harminc nap alatt sikerrel jársz majd - mind a karriered, mind a munkád és a kapcsolataid terén.

Egy munkahelyen kiemelten fontos, hogy jó kapcsolatban légy a kollégákkal. És nemcsak azért, hogy kellemes legyen a hangulat, hanem azért is, mert így könnyebben tudtok együtt dolgozni, szívesebben segítenek neked, ha kell, és számtalan fontos, hasznos információt megtudhatsz tőlük. A szakértők szerint ezért érdemes már az első hónapban mindenkivel beszélned pár szót a bemutatkozáson kívül is. Légy kezdeményező, és ne félj odamenni a többiekhez.

Senki nem szereti a negatív, folyamatosan panaszkodó embereket - főleg nem akkor, ha az új kolléga mutatkozik be rögtön ilyenként. Az első harminc nap meghatározó a munkahelyen, ezalatt dől ugyanis el, hogy milyennek könyvelnek el a kollégák és a főnök. Mark Strong karrier coach szerint javasolt ilyenkor mindenre pozitívan reagálni, sokat mosolyogni, kerülni a mások vagy a cég ellen irányuló megjegyzéseket. Ki kell mutatni, mennyire boldog vagy, hogy ott dolgozhatsz, és, ha így teszel, nem marad majd el a jutalom.

(Forrás: femina.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign