„Jól szolgálhatja az étrend színesítését, a választék bővítését még a legkülönbözőbb diétákban is. Alacsony energiatartalma (32 kcal/100 g) miatt fogyókúrában bátran ajánlható, illetve megfelelő ételkészítési eljárást alkalmazva a legtöbb diétás étrendben felhasználható. További tápanyagértékei jellemzők a tökfélékre, így elhanyagolható mennyiségű zsiradékot (0,4 g/100 g), 1,5 g/100 g fehérjét, 5,3 g/100 g szénhidrátot tartalmaz” – mondja Szalka Andi fitneszedző.
Ötletként mutatunk is egy igazán finom és ízletes cukkinisalátás receptet:
Hozzávalók:
- másfél kiló zöld és sárga cukkini vegyesen
- 5 ek. olívaolaj
- 1 citrom lereszelt héja
- 2 ek. frissen facsart citromlé
- 1/4 tk. oregánó
- só, bors
- 1 csészényi morzsolt feta
- 1 ek. friss mentalevél
Elkészítés:
Minimum 230 fokra melegítsd fel a grillsütőt.
Szeleteld fel kb. 1 centi vastag karikákra cukkiniket, majd tedd őket félre.
3 evőkanál olajat keverj össze a citromhéjjal, a citromlével, az oregánóval és 1/4 teáskanál sóval.
Ha a grill már elég forró, a maradék olajat locsold a cukkinire, és sózd, borsozd ízlés szerint. 8 perc alatt süsd meg a szeleteket, egyszer fordíts rajtuk egyet közben.
Végül hagyd szoba-hőmérsékletűre hűlni a cukkinit, és csak ezután locsold meg az öntettel. Szórd rá a fetát, a mentát is. Jó étvágyat hozzá!