Jump to content

Te mit csinálsz elalvás előtt?

2018. 08. 29. 13:36

Néhány apróságra érdemes odafigyelni este, ha hosszú kapcsolatot szeretne valaki. Ezeket csinálják másképp a boldog párok.

Manapság a pároknak igen kevés szabadidejük marad egymásra a munka és az egyéb teendők mellett. Hétköznap a legtöbben szinte csak este vagy késő délután látják a szerelmüket. Ezért is olyan fontos, hogy az a néhány óra, amit együtt töltenek, igazán minőségi idő legyen.

Az elalvás előtti rutin nagyban befolyásolhatja a két ember viszonyát: hosszútávon eltávolodást és a kapcsolat meggyengülését is okozhatja, de akár meg is erősítheti, és stabilabbá teheti azt. A szakértők elmondták, mit csinálnak a boldog párok lefekvés előtt és után: ezek a szokások fokozzák az intimitást, és garantálhatják a hosszú kapcsolatot.

Ahhoz, hogy mindennap meglegyen az a pici közösen töltött idő, fontos, hogy a felek egyszerre bújjanak az ágyba. Bár sokszor ez nem könnyű, Kurt Smith párterapeuta szerint igyekezni kell úgy alakítani a teendőket, hogy nagyjából ugyanakkor feküdjenek le a pár tagjai. Ez a szokás ugyanis lehetőséget ad arra, hogy egymásra hangolódjanak, beszélgessenek, megteremtsék az intimitást, és persze az is elkerülhető vele, hogy az egyik fél elaludjon, mire a másik csatlakozik hozzá a hálóban.

Az már köztudott, hogy a telefon kikapcsolása, de legalábbis lenémítása kötelező ágyba bújás előtt, ha azt akarja valaki, hogy ne tegyék tönkre a magán- és szerelmi életét az üzenetek, a hívások és a céges levelek. De azt a hibát rengetegen elkövetik, hogy késő este a hálószobában is csak az aznapi gondokról, nehézségekről beszélnek. Ez ugyanis eltávolodáshoz és a viszony ridegebbé válásához vezethet. 

A boldog párok nem említik az ágyban a munkahelyüket, a pénzügyi gondokat vagy az egyéb olyan témákat, melyek idegességet, aggodalmat okozhatnak. Inkább olyan személyes dolgokról beszélnek, melyek közelebb hozzák, felvidítják őket.

 

(Forrás: femina.hu / fotó: ThinkStock)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign