Jump to content

Ennyiszer bújnak ágyba a barátaid

2018. 08. 29. 13:25

Egy kutatás szerint az emberek nagyon rosszul tippelik meg azt, hogy az ismerős párok hányszor bújnak össze egy hónapban.

Az emberek nagy részét hajtja egy kicsit a kíváncsiság mások magánéletét illetően. Sokan, ha nem is a teljesen idegenekébe, de legalább a barátaikéba bele szeretnének látni valamennyire, hogy megtudják, miben különböznek, mit csinálnak másképp, és mi az, amiből náluk sokkal kevesebb vagy sokkal több van.

A legtöbben, ha nem kapnak konkrét információkat, akkor maguktól következtetnek intimebb részletekre, például arra, hogy milyen gyakran szeretkeznek az ismerős szerelmesek. De kiderült, hogy szinte mindenki rosszul tippeli meg a baráti társaságában lévő párok összebújásainak mennyiségét.

Az Ipsos egy nagy felmérésének részeként arról is megkérdezte az alanyait, hogy mit gondolnak, hányszor szeretkeztek a 18 és 29 év közötti párok az elmúlt négy hétben. A válaszadók átlagosan 14-re tippeltek, ám mint kiderült, ez a szám jóval magasabb a valós adatoknál.

A kutatók elárulták, hogy egy hétköznapi szerelmespár nagyjából négyszer-ötször bújik össze egy hónapban, tehát a vizsgálat résztvevői nagyjából a háromszorosát, vagy még annál is többet tippelték a valódi mennyiségnek. A szakértők pedig hangsúlyozták, ez a legtöbb esetben így van: akkor is, ha egy ismeretlenről van szó, és akkor is, ha valakitől azt kérik, a barátairól saccolja meg ugyanezt. És hogy miért is van ez így? Miért hiszi mindenki, hogy az ismerősei többet szexelnek, mint amennyiszer valójában? Arra is megadták a választ.

Vizsgálatok és alapos utánajárás után arra jutottak, hogy azért jellemző ez a jelenség, mert ha az embereknek nincsen konkrét információja valamiről, akkor az alapján tájékozódnak, képzelik el a dolgokat, amiket hallanak, és amiket látnak maguk körül. Az ismerős párok viselkedésének és életének szeletei, a pletykák, az interneten látottak és a felnőttfilmek alapján végzik el az összehasonlításokat, de ezekben sajnos általában nem a valós dolgok köszönnek vissza. A legtöbben meg vannak győződve arról, hogy a barátaik jóval többször szexelnek, mint ők, azonban ez a legtöbbször nem igaz. És ami még ennél is fontosabb: nem is szabadna ezzel foglalkozni.

(Forrás: femina.hu / fotó: ThinkStock)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign