Jump to content

Meggy: Nyári finomság az egészségért és a szépségért

2018. 05. 29. 06:38

Savanykás, de gyönyörű színű, kellemesen üdítő nyári gyümölcs: a meggy! Számtalan jótékony élettani hatással és egyéb előnnyel. Érdemes fogyasztani, amíg szezonja van!

A meggy egészségre gyakorolt jótékony hatásait tudományos eredmények igazolják. Akár sportolsz, akár fogyni vágysz, egyaránt kiváló választás! Segít az izomregenerálódásban és a fogyókúrát megelőző méregtelenítésben, és még a forró nyári napokon is remekül jön, hiszen hűsítő, üdítő italokat készíthetünk belőle.

A meggy mindemellett természetes gyulladáscsökkentő hatása rendelkezik, enyhíti a testedzés utáni izomlázat, ráadásul A-vitamin tartalma segíti a légzőszervek nyálkahártyájának regenerálódását, és hasznos lehet megfázás vagy légzőszervi panaszok esetén is.

A szívnek is jót tesz a meggy: magas kálium-, kálcium-, és magnéziumtartalma miatt tisztítja a vért, erősíti a szívizmokat, segíti a szabályos szívverést, és a vérnyomás normalizálódását.

A meggy kedvelt szírégető gyümölcs, hiszen remekül beindítja a fogyás folyamatát. Mivel ajánlott a fogyókúra kezdete előtt kicsit méregteleníteni, érdemes folyamatosan cukrozatlan meggylét inni. A magas B-vitamin és élelmirost-szintje segíti az emésztést és felgyorsítja az anyagcserét, ráadásul salaktalanít is.

(Forrás: divatesszepseg.hu)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign