Jump to content

Így hosszabbítsd meg a szép perceket

2018. 05. 29. 06:23

Szerencse és boldogság ritkán pottyan le az égből: a csodákra legtöbbször várni kell. Addig is ki-ki saját boldogulásáért felelős, és az apróbb örömöket is értékelni kell.

A jó
Ha valami jó történik, hosszabbítsd meg a perceket. Beszélj a boldogságodról, hagyd, hogy mások veled együtt örüljenek. Ilyen esemény, ha dicséretet kapsz a főnöködtől, vagy ha a gyerek ötöst hoz az iskolából. Egy tudományos vizsgálat szerint, akik mindenben meglelik az örömtelit, a boldogítót, nem annyira idegesek, és pénzügyi helyzetük is kiegyensúlyozottabban alakul.

A hozzáállás
Kulcsfontosságú a megfelelő hozzáállás. Ugyanarról a pohárról az optimista azt mondja: félig tele van. A pesszimista pedig, hogy félig üres. Légy optimista! Aki mindenben a jót keresi, sokkal boldogabb.

A pillanat
Ismerd fel azokat az alkalmakat, helyzeteket, amelyek jó érzéssel tölthetnek el. Sokkal több van belőlük, mint gondolnád. Ilyen egy rövid séta kedvesed oldalán, vagy a gyerekekkel. Ilyen, ha előre köszön a szomszéd, ha figyelmeztet a pénztáros, hogy egy százassal többet fizettél, ha a másik autós udvariasan előreenged. Fedezd fel ezeket a pillanatokat, ne menj el mellettük!

A hosszabbítás
Úgy is meghosszabbíthatod az örömödet, ha előbb kezded a boldogító pillanatok élvezetét. Mikor valami jó var rád - például meglátogat az egyik barátnőd, vagy felköszöntenek a munkahelyen - megduplázhatod a hatást, amennyiben már reggel (vagy órákkal ez esemény előtt) örülni kezdesz.

Az emlékezés
Mindenki saját magát ismeri a legjobban. Tudja, mi dobja fel, mi deríti jókedvre. Használd ki ezt az ismeretanyagot. Keresd elő emlékezetedből azokat a pillanatokat, amikor nagyon boldog voltál. Próbáld meg fölidézni az előzményeket is. Hallgass olyan zenét, amely eszedbe juttatja azt a nyaralást. Olvasd el újból kedvesed szerelmes üzeneteit. Hát nem gyönyörű?

(Forrás: divatesszepseg.hu)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign