Jump to content

Őrizd meg lelki egészségedet néhány lépésben

2018. 03. 27. 06:14

Lelki egészséged életed szinte minden szegmensére rányomja a bélyegét. Íme pár tipp, melyek segítenek, hogy a borongós, őszi időkben is megőrizd a jó hangulatodat.

1. Eddz rendszeresen!Már bizonyára rengeteg hallottál arról, hogy a rendszeres testmozgás páratlan kedélyjavító hatással bír, ugyanis egy kiadós edzés nagy mennyiségű boldogsághormont szabadít fel a szervezetedben. Napi fél óra intenzív mozgással - legyen az aerobik vagy erősítő gyakorlat - elejét veheted a depressziónak, és csökkentheted a PMS (premenstruációs- szindróma) kellemetlen tüneteit is.

2. Egyél rendszeresen!Sok nő gondolja, hogy ha kevés kalóriát vesz magához, azzal jót tesz az alakjának, de nem számol azzal, hogy a szervezete a vitaminszegény életmódot előbb-utóbb megbosszulja, és kellemetlen hatásait a hétköznapokban is tapasztalni fogja: például leesik a vércukor-szint, melynek egyenes következménye a fáradékonyság és az ingerültség, sőt, akár az ájulás is. A legjobb, ha naponta ötször-hatszor eszel kisebb adagokat, így megelőzheted azt, hogy kimerítsd a szervezeted tartalékait, és a kedélyed is érezhetően jobb lesz.

3. Fogyassz elegendő kalciumot!Napi 1200 milligramm kalcium elfogyasztásával 48 százalékkal csökkentheted a PMS tüneteit. 200-400 mg magnéziummal is hatásos tud lenni a kedélyjavító kúra, bár a legjobb, ha mindkét nélkülözhetetlen elemből magadhoz veszel. Kevésbé tudományos alapú az a megállapítás, hogy B6 és olyan gyógynövény kombinációja, mint a kankalinolaj is hangulatjavító-hatással bír - ám egy próbát mindenképp megér.

4. Alkalmazz írásterápiát!Az írás az egyik leggyorsabb módja annak, hogy levezesd a feszültségedet. Mindig tarts a táskádban egy kis jegyzetfüzetet, és amikor érzed, hogy maga alá gyűrt a feszültség és az idegesség, ne habozz, írd le a gondolataidat, érzéseidet! Ezzel a módszerrel egyben elkerülöd azt is, hogy másokon vezesd le negatív energiáidat.

(Forrás: divatesszepseg.hu)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign