Jump to content

Mekis kaja vs. fehér hús

2018. 03. 09. 06:22

Ha az egészséges táplálkozás mellett döntöttél edzés, vagy fiatalság megtartása végett, akkor tényleg érdemes az alkalmi gyorséttermi kajálást is hanyagolni, hiszen nem csak egészségtelen, de például egy egész heti edzésed / koplalásod kárba mehet.

Bizonyára mindenkinek a könyökén jön ki, hogy „ne kajálj a Mekibe, mert egészségtelen, kevés és drága”. Röviden tömören valóban így van, viszont nézzük, hogy a benne rejlő tápanyagokat tekintve miben különbözik, mondjuk egy sült csirkemelltől.

Egy Big Mac, ami megközelítőleg 215 grammot nyom a mérlegen, 45,17% zsírtartalommal rendelkezik. Ez mondhatni egy kész koleszterin löket. Fehérje tartalma 19,3%, tehát még véletlenül sem mondható el róla, hogy diétás kaja, éppen ezért kellene kerülni azokat a ritka alkalmakat, amikor épp engedünk a csábításnak.

A fent említett csirkemell ennek a fordítottja, csak az arányok másak: Egy 86 grammos szelet 76,6% fehérje- és 19,15% zsírtartalommal büszkélkedhet, ami azért már mindjárt másabb. Lehet, hogy időigényesebb sütni, mint egyszerűen megrendelni, de érdemes rá időt fordítani!

(Forrás: divatesszepseg.hu)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign