Jump to content

Telefondiéta?!

2018. 01. 23. 17:19

Manapság az okostelefon elengedhetetlen kelléke a mindennapi életnek, felmérések szerint átlagosan naponta négy órát nyomkodjuk a készüléket - ez pedig több idő, mint amit az ember a párjával, gyermekével eltölt. A telefonfüggőség egy létező betegség, melynek már neve is van: a nomofóbia a no mobile phobia angol kifejezés összevont alakjából származik, ami annyit tesz, hogy valaki rosszul van a mobilja nélkül.

A fogalom elterjedésével megjelentek a különböző leszoktató módszerek is, ám ezek nagy része túlságosan drasztikus vagy teljesen hatástalan. Két magyar nő azonban most előállt egy ötlettel, ami működőképes lehet, és közben még szórakoztató is. Az out OFF the BOX egy úgynevezett telefondiéta: egy háromlépéses program, mely segít az alanynak csökkenteni a képernyő előtt töltött időt, valamint újra kapcsolatot létesíteni a valódi világgal.

Baur Eszter és Kovács Bori összeállított egy dobozt, melynek tartalma az elvonási tüneteket is enyhíti, van benne például ébresztőóra, jegyzettömb, képeslap és színező is, melyek arra hivatottak, hogy kiváltsák a telefon egyes funkcióit. A kezdeményezést az Indiegogo-n lehet támogatni, ahol további részleteket is elárulnak, alább pedig megnézheted a kampány angol nyelvű bemutatóvideóját.

 
(Forrás: femina.hu)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign