Jump to content

Vajon működhet a távkapcsolat?

2018. 01. 19. 15:09

Egy távkapcsolatot senki sem vállal önként, hiszen lemondással, kompromisszummal és magánnyal jár együtt. Nagyon ritka az is, hogy akár éveket túl tud élni így egy párkapcsolat, hiszen az életünk körforgásából kikerül az, aki a legfontosabb szereplője lehetne.

Csak a nagyon nagy szerelmek élik túl. Mindenképpen kompromisszum, negatív tényező, hogyha egy szerelmespár egymástól távol él párkapcsolatban. Csak az esetek kb. 10 százaléka éli túl, hogy őszintén megmaradjanak az érzelmek.

Ha csak minden hétvégén találkoztok, azt még fent lehet tartani hosszabb távon nagyobb érzelmi sérülések, nélkülözések távol tartásával. De az apró mozzanatok, élethelyzetek, öröm és bánat nem osztható meg így sem rögtön és teljes mértékben a másikkal. Még nehezebb a dolog, hogyha több száz, ezer kilométer távolságból telefonon, e-mailben vagy chat-en történő kapcsolattartásra utalva tartjátok a kapcsolatot.

A távkapcsolat a szünethez annyiban hasonlít, hogy az esetek többségében itt nem merül fel vagy nincs kimondva, hogy legyen vége, mert mindkét fél, vagy csak egyik még nem tudja elengedni a másikat, fél a magánytól vagy éppen még nincs ,,jobb", ezért inkább kényelemből fenntartja a párkapcsolat látszatát. De ez legtöbbször hazugság.

Ha szomorú vagy, ki fog rohanni megvigasztalni? Ha szeretnél moziba menni, ki fog elkísérni? Ha vágysz egy szeret teljes ölelésre, ki fog átkarolni? Ha csak úgy spontán lenne két órád a parkban sétálgatni, ki fog veled tartani? Valószínűleg a barátaid. Vagy egy újabb jelölt, aki kísértésbe akar téged hozni, flörtöl veled, lecsap rád, mert tudja, hogy nincs a közvetlen közeledben a párod, aki távol tudná őt tartani.

Csak akkor vállalj felelősséget egy távkapcsolatért, ha biztos vagy az érzelmeidben. Ha úgy gondolod, hogy elég erős a szerelmetek, és túl tudja élni a nehézségeket, a bizonytalan periódusokat is. Ha meg tud birkózni az esetleges féltékenységgel is ekkora távolságból. Ha le tudja győzni a ritka találkozások, ölelések nélkülözését.

Lehet hűségesen várni akár több évig egy újabb szerelmes ölelésre? Könnyen mondunk ítéletet mások felett, ha arról van szó, hogy az egyik fél nem tud várni a másikra, és egy távkapcsolatban félrelép. Azt gondolom, hogy akiknek túlélte szerelmük a távolságot, azok nagyon szerencsések. Aki nem tudta ezt megtenni, annak még dolga van, hogy rátaláljon a boldogságra és őszinte szerelemre, és tovább keresse az Igazit!

(Forrás: divatesszepseg.hu)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign