Jump to content

Teszteld érzelmi intelligenciád

2017. 11. 07. 20:59

Sokszor hallhattad már a kifejezést, érzelmi intelligencia, ám azt, hogy mit is takar, nem mindenki látja át tisztán. Ahogyan azt Travis Bradberry az Érzelmi intelligencia 2.0 című könyvében is leírja, az érzelmi intelligencia befolyásolja viselkedésünket, szociális kapcsolatainkat, személyes döntéseinket és sikereink elérését is.

Mivel igen összetett, az érzelmi intelligenciát mérni nem könnyű, ám a magas érzelmi intelligencia jelei ismeretesek. A következőkben ezeket soroljuk. Minél több igaz rád közülük, feltehetőleg annál magasabb az érzelmi intelligenciád.

Bő szókincsed van érzelmeid kifejezésére

Noha mindenki érez, nem mindenki képes kifejezni, mit is érez pontosan. Amennyiben te jól tudod árnyalni ezt, magas lehet érzelmi intelligenciád.

Kíváncsi vagy másokra

Legyél bár zárkózott vagy nyitott ember, magas érzelmi intelligenciára utal, ha kíváncsiságot mutatsz mások felé a környezetedben.

Bírod a változást

A magas érzelmi intelligenciával rendelkező emberek rugalmasak. Ha te is az vagy, akkor ez jó eséllyel rád is igaz.

Ismered a gyengeségeid és az erősségeid

Ha tisztában vagy vele, mi megy jól, és mi rosszul, illetve mi az, ami téged motivál, és hozzásegít a sikerhez, akkor érzelmi intelligenciád magas lehet.

Jó emberismerő vagy

Képes vagy mások cselekedetei mögé látni, felismered valós szándékaikat, jól olvasod érzelmeiket, amennyiben magas az érzelmi intelligenciád.

Nem könnyű megbántani

Érzelmi intelligenciád magas, amennyiben nem sértődsz meg könnyedén, mivel van önbizalmad, és tisztában vagy értékeiddel.

Tudsz nemet mondani

Amennyiben képes vagy nemet mondani másoknak, illetve képes vagy magadnak is, az magas érzelmi intelligenciát feltételez.

Nem a hibáidra koncentrálsz

Hibáidra úgy gondolsz, mint leckékre, de nem marcangolod magad miattuk - ha ez igaz rád, érzelmi intelligenciád jó eséllyel magas.

 

(Forrás: femina.hu)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign