Jump to content

Miért az első barátod a legfontosabb?

2017. 10. 31. 18:34

Nem is sejted, mekkora hatással van az életedre az első legjobb barátnőd… Még akkor is igaz ez, ha ezer éve láttátok egymást, és csak az osztálytalálkozókon dumcsiztok.

Ha végignézed az ismerőseid a Facebook-on, tuti, hogy van olyan köztük, akivel a hétvégi bulin találkoztál, olyan, akivel a munkahelyi büfében szoktatok összefutni, és olyan is bőven akad, akit még a suliból ismersz. De gondolnád, hogy az életedre a legnagyobb hatással az első középiskolai barátnőd volt? Ő az, akivel a legeslegelső igazi szerelmedről súgtatok össze a szünetben, akivel először lógtatok el a suliból, és akivel lehet, hogy többször is összevesztetek, de aztán mindig kibékültetek.

Biztosan te is emlékszel arra az időszakra, amikor mindent ki akartál próbálni, és ehhez ott volt egy jó barátnő, akivel a legőrültebb dolgok sem tűntek lehetetlennek. „Van valami különleges a kamaszkori barátságokban. Főleg a lányok tudnak ebben az időszakban nagyon meghitt, szoros kapcsolatot kialakítani, ami formálja az ízlésüket, személyiségüket, így valójában az egész életükre hatással lehet. Ebben a korban előfordul az is, hogy a barátnők jóval többet mesélnek el egymásnak, mint a szüleiknek vagy testvéreiknek” – mesélte Mitch Prinstein az Észak-Karolinai Egyetem professzora. Most arra gondolsz, hány éve nem beszéltél az első igazi barátnőddel? A szakemberek szerint az idő és a távolság sem írja felül a régi barátságotokat, hiszen mégis csak együtt éltétek meg a legfontosabb pillanatokat.

(Forrás: cosmopolitan.hu / kép: pinterest)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign