Jump to content

Eddig rosszul használtad a hajbalzsamot

2017. 10. 19. 18:16

Vannak olyan házi szerek, melyek nemcsak arra az egy dologra jók, amire eredetileg szánták őket. Például ezek közé tartozik a szódabikarbóna, ami hihetetlenül sokoldalú, hiszen különböző dolgokkal keverve hatásos fegyver mitesszerek, pattanások és zsíros haj ellen is.

Azonban nemcsak a konyhában, hanem a fürdőszobában is találsz ezerarcú csodaszereket, ilyen a hajbalzsam is. Ez ugyanis egyáltalán nemcsak a rakoncátlan, száraz tincseket teszi rendbe, hanem elképesztően sok mindenre használhatod még.

Mire használhatod a hajbalzsamot?

Lehet, hogy meglepően hangzik elsőre, viszont az biztos, hogy az ápoló összetevői a hajadon kívül másra is kifejtik hatásukat, és sok problémára hasznosnak bizonyulnak. Gondoltad volna, hogy alkalmazhatod a kezedre, a bőrödre, de még a cipődre is? Pedig így van, ráadásul az is biztos, hogy imádni fogod majd a hatását. A következő képeken megnézheted, milyen gondok ellen vetheted be ezt a sokoldalú varázsszert.

A hajbalzsam a száraz, berepedezett körömágybőrre is gyors megoldást nyújt. Csak nyomj ki egy picit, dörzsöld a bőrödbe, és használd krémként. Percek alatt látható lesz a hatás. A hajadra sem csak mosás után, nedvesen használhatod. Ha összecsomósodtak a hajszálaid, nyomj egy pici balzsamot egy fújós flakonba, keverj hozzá vizet, majd fújd a tincsre, és máris ki tudod fésülni. A sebtapaszt is el tudod vele távolítani fájdalommentesen, és a seb felszakadását is elkerülheted vele. Kend át vele a tapaszt, és, ha tudsz, kenj mindig alá is egy kicsit, ahogy leszeded. Ha használsz sminkecsetet, biztosan tudod, hogy fontos, hogy hajlékonyak maradjanak a szálai. Erre is jó a balzsam: tegyél egy nagyon picit rájuk, amíg nedvesek, majd hagyd megszáradni. Ha eleged van abból, hogy elektromos a hajad, csak tegyél egy kis balzsamot a tenyeredbe, dörzsöld jól össze, és simítsd le vele a rakoncátlan szálakat. Ezután nem lesz velük gondod egy jó ideig. Az ujjadra szorult gyűrűt is könnyedén eltávolíthatod, ha bekened balzsammal, jól megdörzsölöd, és kicsit forgatva elkezded lassan és óvatosan mozgatni. Szuper ápoló összetevői és krémes állaga miatt borotvahab-helyettesítőként is használhatod, ha éppen kifogytál belőle.

(Forrás: femina.hu)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign