Jump to content

1 pohár ebből reggel lapos hasat és ragyogó bőrt varázsol – Így készítsd el

2017. 08. 20. 21:13

Ahhoz, hogy a bőröd sima, hibátlan és feszes legyen, nem elég, ha kívülről ápolod különböző krémekkel és pakolásokkal. Az is lényeges hozzá, hogy belülről tápláld olyan ételekkel, amik biztosítják azokat a vitaminokat, amelyektől ragyogó és üde lesz.

A bőr számára fontos például a C-vitamin, ami erős antioxidáns tulajdonságának köszönhetően védi a káros szabadgyököktől, valamint az E-vitamin is hasonló hatással bír, és a hidratáltságot is biztosítja. Nélkülözhetetlen a sima arc szempontjából még a D-vitamin, a B-vitaminok, és néhány ásványi anyag is: a cink, a réz és a vas.

Ahhoz, hogy ezek a legjobban hasznosuljanak, és a legerősebb hatást fejtsék ki, a legjobb, ha természetes formában viszed be őket. Erre talán az egyik legjobb megoldás egy finom smoothie. Az alábbi recept ráadásul nemcsak a bőrt teszi gyönyörűvé, hanem laktat, és a hasadat is laposabbá varázsolja, hosszú távon pedig elősegíti a fogyást is. Mutatjuk, hogy készítheted el a szuperitalt.

Hozzávalók:

  • fél pohár 100%-os narancslé
  • fél pohár natúr joghurt
  • 1 pohárnyi bogyós gyümölcs (málna, szeder, ribizli, áfonya)
  • fél banán
  • 1 répa
  • fél bögrényi spenótlevél
  • 2 evőkanál chiamag

Tedd a hozzávalókat egy turmixgépbe, jó alaposan mixeld össze, majd öntsd ki egy pohárba, és fogyaszd el reggel 10 előtt. A bogyós gyümölcsök antioxidánsai csökkentik a bőröregedést, míg a chiamag hasonló hatása mellett segíti az emésztést, omegazsírsav-tartalmának köszönhetően hozzájárul a bőr és a haj egészségéhez, valamint csökkenti az éhségérzetet. A répa béta-karotin és C-vitamin-tartalma miatt kiváló, a spenót pedig gazdag flavonoidokban, karotinoidokban, klorofillban és folsavban, szintén segíti az emésztést, tisztítja a beleket, valamint tele van B-vitaminokkal is.

 

(Forrás: femina.hu)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign