Jump to content

Az nyár legveszélyesebb trendje

2017. 07. 13. 12:57

"Csináld magad"-projektek nélkül teljesen el lennénk veszve. Pinterest, Youtube videók, Instagram posztok végtelen mennyiségű inspirációt adtak számunkra a puha bőr és fényes haj tekintetében. De van egy (nagyon is) fontos területe a szépségápolásnak, ahol nem szabad trükközni. És most nem drámázunk, ha azt mondjuk, akár élet halál kérdése is lehet a dolog!

Ha betekintesz az internet szépség-sarkába, rengeteg cikket találsz arról, miért kéne házilag elkészítened a naptejed: és némelyik állítás elég meggyőző. Egy tavalyi tanulmány kifejtette, hogy az UV-blokkoló hatású oxibenzon, mely a legtöbb krémben megtalálható, komoly és növekvő veszélyt jelenthet. Hasonló eredményre jutottak tudósok, akik összefüggést találtak a túlzott naptej használat és D-vitamin hiány között, mely így növelte a mell- és prosztatarák esélyét.

Ezek a hírek vezettek a megannyi recepthez, amikkel elkészítheted a saját napvédődet a konyhádban. Mindössze cink-oxid porra, shea vajra, nehány olajra, levendulára, és egy cuki edényre van szükséged, amiben ezeket mind összekeverd. Nagyon könnyű - és veszélyes. A Consumer Reports utóbbi tanulmánya szerint a DIY-naptejek egyszerűen nem működinek. Joel M. Cohen dermatológus pedig figyelmeztet: egy hatalmas és fájdalmas leégés 50%-al növeli a bőrrák kockázatát!
Felvennél egy Pinteresten talált védőruhát mielőtt sugárzó területre mennél? Ugye, hogy nem! Megbíznál egy saját készítésű biztonsági övben?

(Forrás: popsugar.com / kép: Mommypotamus)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign