Jump to content

Ezért jók a neutrális színek

2017. 04. 15. 15:00

Hogy mik is pontosan azok a neutrális (angolul nude), vagyis semleges színek? A fekete, a fehér, és ezek árnyalatai, azaz a szürkék, bézsek, konyakszínek, világosbarnák, törtfehér és ekrü színek, valamint a halvány pasztellszínek.

Mert mindenhez mennek

A neutrális színek közös tulajdonsága, hogy mindennel variálhatók, még egymással is, ez pedig rengeteg variációs lehetőséget kínál, ha minél több ilyen árnyalatú ruhadarab lapul szekrényedben. egy színes, élénk, kifejezetten színes ruhát például érdemes semleges cipővel, táskával és kiegészítőkkel párosítani, míg a tétel fordítva is igaz: egy neutrális ruhához bátran viselhető feltűnő cipő, táska vagy ékszer.

Neutrális valójában rengeteg különböző árnyalat lehet

Számtalan szebbnél szebb variációja van a szürkéknek, törtfehéreknek, bézseknek, így félelmetesen sok lehetőség közül választhatsz anélkül, hogy merész döntést kellene hoznod.

Jól rétegezhető színek

Neutrálisra neutrális színt felvenni könnyen és mindenféle erőlködés nélkül lehet. Ráadásul ugyanannak a színnek többféle árnyalatát viselni egy öltözéken belül kifejezetten sikkes megjelenést kölcsönöz.

A neutrális sosem unalmas

A fekete-fehér kombinációja, egy gyönyörű ekrü szín, vagy éppen a csupa szürke cseppet sem unalmas, inkább letisztult, érett, trendi megjelenést adhat viselőjének anélkül, hogy méregdrága dizájner ruhákra kellene költenie.

A fémes színek is neutrálisak

Jó hír, hogy neutrális színnek számít, éppen ezért a fenti jellemzőkkel is bír az összes fémes árnyalat. Arany, ezüst, rozsda, réz – csillogj bátran!

Sikkesek

A neutrális színek nem harsányak, nem ízléstelenek, ugyanakkor időtlen divatot eredményeznek, ezért érdemes legjobban variálható darabjainkat valamilyen semleges színben beszerezni.

Feltűnőek

Egy csupa neutrális színből álló összeállítás, vagy az élénk ruhadarabot semleges színnel remekül finomító öltözék kifinomult ízlésre vall, ezért a klasszikus elegancia jellemzőivel hívja fel magára a figyelmet. Ha igazán adni akarsz a megjelenésedre, használj neutrális színeket vagy kombinálj velük.

(Forrás: Divatesszepseg.hu | Fotó: Pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign