Jump to content

Hogyan legyél fotogénebb

2017. 03. 23. 16:10

Mindenki ismeri az érzést: készülhet rólad akárhány kép, mindig ugyanolyan béna fejet vágsz, hunyorítasz, vagy éppen becsukod a szemed. Azt hiszed, életed fotója készült el, miközben rossz a megvilágítás, vagy 10 kilóval többnek tűnsz, mint amennyi vagy. Így légy fotogénebb, így érd el, hogy jobban nézzél ki a képen!

A fény minden

Mindig keresd meg a legjobb fényt! A magic hour, azaz a varázsóra a legjobb: naplemente és napfelkelte idején. A túl magasan lévő nap árnyékot vet a szemed alá, ami senkinek nem áll jól. Mindig fordulj körbe a telefonoddal vagy fényképezőgépeddel, hogy lásd, melyik a legjobb megvilágítás. Ha szelfit készítesz benti viszonyok között, mindig a fény felé fordulj.

Légy türelmes

Lehet, hogy a tükör előtt kell órákat gyakorolnod, de keresd meg a legjobb önmagadat: teszteld, hogy melyik póz, melyik profil, melyik beállás áll a legjobban, és milyen széles a legszebb mosolyod.

Mosolyogjon a szemed

Minden olyan fotó jól mutatsz, amelyen ragyog a szemed. Próbáld ki: gondolj egy boldog pillanatodra, icipicit húzd fel a szemöldököt, hogy nagyobbnak tűnjön a szemed és a szádon keresztül fújd ki a levegőt. Ettől sokkal élettel telibbnek, boldogabbnak tűnik az arcod.

Ne erőltesd

Minél jobban fotót akarsz készíttetni magadról, annál erőltetettebbnek fog tűnni, annál hiteltelenebb lesz. Kérd meg azt, aki fotóz, hogy spontán pillanatot próbáljon meg elkapni, mintha nem is tudnál arról, hogy fénykép készül rólad. Sokszor azok a legszebb képek, amiken nem is a kamerába nézel és nem pózolsz.

(Forrás: Divatesszepseg.hu | Fotó: Pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign