Jump to content

Ezekre mindenképp gondolj, mielőtt üzleti útra mész

2017. 03. 22. 19:00

Üzleti útra készülsz? Munkahelyed révén kell utaznod? Így készülj az útra praktikusan, mégis stílusosan!

Göngyöld fel ruháidat

Ha bőröndbe pakolsz, ne hajtogasd, hanem tekerd fel ruhadarabjaidat. Így sokkal több helyet tudsz megspórolni, ráadásul kényesebb ruhadarbajaid kevésbé gyűrődnek, mint összehajtogatva.

Rétegesen öltözködve indulj

Ha repülőn utazol, az utazás napján vedd magadra legsúlyosabb, legmelegebb darabjaidat, és rétegesen öltözködj. Így helyet spórolsz magadnak a bőröndben és több mindent vihetsz magaddal.

Válassz bölcsen

Mielőtt elindulsz, gondosan válaszd ki azokat a ruhadarabokat, amelykre szükséged van. Vigyél egy három darabból álló szettet, melyet többféleképpen tudsz variálni. Legyen nálad ing, blézer és egy elegánsabb cipő, de egy kis fekete koktélruha is megteszi, melyet blézerrel meetingeken viselhetsz, önamgában és magassarkúval pedig akár esti vacsorára is.

Használj kiegészítőket

Ha nem tudod eldönteni, hogyan variáld ruháidat, vigyél különböző kiegészítőket. Kisebb helyen is elférnek, és jól variálhatók: használj különböző sálakat, retikülöket és nyakláncokat.

Óvatosan a kényes anyagokkal

Ha tudod, hogy ruháid egy része hosszú ideig a bőröndben lapul majd, úgy válaszd meg szettjeidet, hogy minél kevesebb gyűrődő darabot vigyél magaddal. Hiába elegáns és szexi a selyemblúzod, ha nem tudod a szállodában kivasalni és rongyként lóg rajtad a tárgyaláson.

Gondolkodj előre

Amint megérkeztél a szállodába, azonnal pakolj ki bőröndödből és akaszd fel azokat a darabokat, melyek egy kis lógással kisimulnak. vigyél magaddal egy kis szórófejes flakont vízzel, és fújd be gyűrődő holmijaidat, hogy a vízgőztől simábbak legyenek és szárítsd hajszárítóval.

(Forrás: Divatesszepseg.hu | Fotó: Pixabay.com)