Jump to content

Szakértők szerint bőven elég lenne 3 naponta zuhanyozni

2017. 03. 19. 10:00

Egyre több bőrgyógyász vallja azt, hogy a mindennapi zuhanyzás és fürdés inkább káros, mint egészséges. Szerintük elég lenne körülbelül háromnaponta zuhany alá állni. Vajon ez tényleg igaz? Te kibírnád, ha nem fürdenél le minden este, vagy minden reggel?

A mai világban többnyire nincs gond a tisztálkodással, olyannyira, hogy van, aki naponta többször is zuhany alá áll, mert máskülönben nem érzi jól magát a bőrében. Nos, egyre biztosabb, hogy ez a fajta életmód inkább káros, mint sem hasznos.

Már több nevesebb bőrgyógyász is felszólalt ezen téma kapcsán, és mind ugyan azt vallja: felesleges naponta fürdeni, főleg azok számára, akik nem végeznek megterhelő fizikai munkát. Ugyanis ennyi idő alatt nem alakul ki zavaró testszag – állítják a szakemberek.

Dr. Ranella Hirsch szerint bőven elég lenne háromnaponta megmosni magunkat, de akkor sem ajánlatos órákon át folyatni a vizet. Persze ezt embere válogatja, de biztosan rengeteget lehetne spórolni a víz számlán, ha eszerint élnénk hátralevő életünket. A bostoni bőrgyógyász továbbá kitért arra, hogy a sűrű szappanos/tusfürdős zuhanyzással azt a réteget is lemossuk, amely a külső szennyeződésektől véd bennünket. Elvégre a testünket a bőr védi meg a káros behatásoktól, de így mi védi a bőrünket?

Te kibírnád ezt a fajta életmódot?

(Forrás: Divatesszepseg.hu | Fotó: highfiveblogs.tumblr.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign