Jump to content

Ételek, melyek gyorsíthatják az anyagcserét

2017. 03. 15. 11:00

Ezekkel a "diétabarát" ételekkel és italokkal gyorsabban fogod égetni a kalóriákat. Tedd ki a listát a hűtőre, hogy hamarabb beleférj a kedvenc farmerodba!

Zöld tea

Ez az ital bizonyítottan felpörgeti az anyagcserét, javítja a hangulatodat, ráadásul a ráktól és a szívbetegségektől is véd.

Grépfrút

A C-vitaminban is rendkívül gazdag gyümölcs egyedülálló vegyületei képesek csökkenteni az inzulinszintet, így mérsékelni az éhséget. Egyes gyógyszerek hatását azonban a kísérletek szerint befolyásolhatja, így aki gyógyszert szed, mindenképp beszéljen az orvosával, mielőtt belevetné magát a grépfrútdiétába.

Alma és körte

Az alacsony kalóriatartalmú, ám rostokban rendkívül gazdag gyümölcs teltségérzettel ajándékoz meg, miközben egyenletesen tartja a vércukorszintedet.

Brokkoli

Egyre több kutatás eredményei igazolják, hogy a kalcium segíthet a fogyásban. A brokkoliban nemcsak ebből az ásványi anyagból van rengeteg, hanem C-vitaminból is, amely a kalcium felszívódását segíti. Ráadásul vitaminjai és ásványi anyagai egy sor betegségtől képesek megvédeni.

Pulykahús

A zsírszegény fehérjeforrások szintén anyagcsere-gyorsító hatásukról ismertek, miközben segítik az izomszövet felépítését. Nem véletlen, hogy a testépítők egyik kedvenc étele a szinte teljesen zsírtalan pulykamell.

Zabpehely

A legjobb, ha nem az instant verziót választjuk belőle, hanem a teljes pelyhet, amely tele van koleszterincsökkentő, telítő hatású rostokkal, és amely hosszú időre ellát energiával.

Csípős paprika

A paprika csípős ízét adó kapszaicin az egész szervezetet felpörgeti, ettől pedig egy időre a zsírégetés is beindul, vagyis elő a fűszerekkel!

(Forrás: Divatesszepseg.hu | Fotó: Pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign