Jump to content

Így késleltessük az öregedést

2015. 12. 29. 11:25

Ha elmúltál 25 éves, akkor bőröd különleges ápolást igényel. Az öregedésgátlásra egyre jobban oda kell figyelni, mert ilyenkor már egyre csökken a bőr rugalmasságáért és feszességéért felelős kollagén, elasztin, hyaluronsav, nedvesség megkötő faktorok, ha pedig dohányzol, vagy kevés vitamint fogyasztasz, lehet, hogy ezt a bőröd elég rosszul tűri.

4 tanács a ráncok ellen: Bőrgyógyász felírhat hormontartalmú krémet, amik kitűnően kiegészítik a kozmetikai kezelést. Itt már a megelőzés korszaka lejárt, ehelyett a regenerálásra, az öregedés késleltetésére kell hangsúlyt fektetni.

1. A kozmetikumok jó minőségűek legyenek. Éjszakára regeneráló krémet válassz, ami lehet egy kicsit zsírosabb.

2. Az olívaolaj, avokádóolaj tartalmú krémeket használj, mert kitűnően ápolják az érett bőrt!

3. Mivel a bőr hámrétege megvastagszik, ezért érdemes arcradírt használni, de javaslom az AHA-ás hámlasztást, ami után a bőr fellélegzik, és puha, bársonyos lesz.

4. Fontos az antioxidáns védelem, ami sok gyümölcs, zöldség fogyasztásával valósul meg, emellett étrend kiegészítőt is nyugodtan szedhetünk, mert úgysem tudunk annyit enni, ami biztosítja a napi vitaminbevitelt. Antioxidáns hatású vitamin a C, E, A-vitamin, a Q10- koenzim, ami E-vitamint helyettesíti, a szerkezete nagyon hasonló és a bőrnek nagyon jó.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Forrás: Divat és Szépség & Nőipraktikák blog | Fotó: Healthoffered)

divatesszepseg_sticky_layer_redesign