Jump to content

Íme a 10 legegészségesebb reggeli

2015. 11. 08. 13:55

Veled is előfordul, hogy reggelente addig szundiztatod a telefonodat, ameddig rá nem döbbensz, hogy kis híján elaludtál? Ilyenkor csak arra van időd, hogy gyorsan felöltözz, fogat moss, kicsit rendbe tedd az arcodat és a hajadat, s már szaladsz is ki az ajtón. Igen ám, de mi lesz a reggelivel, a legfontosabb étkezéssel?

Sokan a reggelit letudják azzal, hogy beletesznek egy szendvicset vagy péksüteményt a táskájukba. Az is lehet, hogy csak este veszik észre, hogy meg sem ették, tehát teljesen kimaradt a napból a reggeli. Az ő ellenpéldájuk, akik a hagyományos reggelit fogyasztják, a kiadós, nehéz ételeket, mint a kolbászos tojásrántotta, friss fehér kenyér felvágottakkal, s mellé persze jó cukros kakaó dukál. Az arany középutat kell megtalálni! Lássuk a legegészségesebb reggeli tippeket:

1. Zabpehely lenmaggal, áfonyával és mandulával. Ha egy kis mézet és fahéjat is adsz hozzá, magas tápanyagtartalmú reggelit kapsz!

2. Teljes kiőrlésű, alacsony cukortartalmú fitness müzli. Tejjel és gyümölccsel a legizgalmasabb!

3. Alacsony zsírtartalmú joghurt és müzli friss gyümölcsökkel. Esetleg szója joghurtot is választhatsz!

4. Teljes kiőrlésű pirítós grépfrúttal és mandula-vajjal. Utóbbi egészségesebb a mogyoróvajnál, mert sokkal több fehérjét tartalmaz.

5. Gyümölcs-koktél almával, naranccsal, banánnal, körtével, szőlővel, dinnyével, bogyós gyümölcsökkel, leöntve egy kis citrom vagy lime levével. Nagyon finom íze lesz!

6. Fehérje shake alacsony zsírtartalmú vagy szójatejből, áfonyából, eperből, mandulavajból, esetleg zabkásából. Utóbbit lenmaggal is helyettesítheted.

7. Paprikás rántotta, kizárólag a tojásfehérjéből készítve. Tegyél hozzá egy kis olívaolajat, esetleg némi zöldséget: brokkolit, hagymát, cukkinit illetve paprikát. Egy szelet pirítós is jár hozzá, de csak teljes kiőrlésű!

8. Zsírszegény túró gyümölccsel. A bogyós gyümölcsök és a citrusfélék illenek a túró ízéhez.

9. Zöldségek, feta sajttal és pirítóssal. Jó például a paprika, a paradicsom, az uborka, nyakon öntve egy kis olíva olajjal. Mintha csak görög salátát készítenél.

10. Turmixban készült banán-shake. Mixelj össze banánt, kevés mézet és tejet, s már kész is a tápláló reggeli!

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Forrás: DivatÉsSzépség,sziszyblog | Fotó: Grange-hotel.co.uk)

divatesszepseg_sticky_layer_redesign