Jump to content

Ezekben jobbak a nők a férfiaknál vol.1

2015. 11. 02. 13:54

Sokszor elfeledkezünk róla, de a férfiak és a nők különböznek egymástól. Nem rosszabb egyik fél sem, csupán másképp működik. Mégis, van néhány dolog, amiben a nők verhetetlenül jobbak, mint a férfiak. Melyek ezek?

1.Beszédkészség. Egy nő száját átlagosan napi 9.000 szó hagyja el, a férfiak ezzel szemben csak 3.000 szót mondanak ki egy nap. Harmadannyit kommunikálnak, mint egy nő, csak háromféle hanglejtést váltogatnak szemben a nők ötféle hangsúlyozási készletével szemben.

2.Megértés, együttérzés. Egy 2.000 fővel végzett tanulmány szerint a nők sokkal inkább hajlamosak átbeszélni problémáikat, mint a férfiak. A nők 53 százaléka elpanaszolja barátainak, mi miatt idegeskedik, a férfiak esetében ez mindössze 29 %. Emellett a nők nem szégyellnek sírni, amely ugyanakkor a leghatásosabb stressz levezetés is.

3.Gondoskodás. A nők hamarabb veszik észre, ha valaki rosszkedvű, beteg, szomorú, segítségre szorul. Nem is késlekednek sokáig segíteni rajta akár beszélgetéssel, simogatással vagy éppen egy szelet csokival.

4.Immunrendszer. A föld 100 év feletti lakosságának 85 százaléka nő. Általában a nők 5-10 évvel élnek tovább, mint a férfiak. Egy tanulmány szerint a nőknek az ösztrogén segíti legyőzni a fertőzéseket.

5.Egészségesebb étkezés. Egy több mint 14.000 résztvevővel végzett felmérés kimutatta, hogy a nők jóval egészségesebb ételeket választanak, mint a férfiak. Sok gyümölcsöt és zöldséget fogyasztanak szemben a férfiakkal, akik ha csak lehet, hanyagolják a salátákat.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Fotó: Abcnews)

divatesszepseg_sticky_layer_redesign