Jump to content

Ezek lennének a tartásod legnagyobb ellenségei

2015. 10. 03. 11:30

Nagy probléma manapság, hogy a nők nem tudnak szépen járni, egyenesen ülni. Folyamatosan görnyedezünk ahelyett, hogy szépen kihúznánk magunkat, s lomhán, görbe háttal járunk, mikor méltóságteljesen vonulhatnánk is. Lássuk, általában mely dolgok teszik tönkre a tartásunkat!

A táskád: A táskád nem lehet nehezebb, mint a testsúlyod tíz százaléka. Mérd le, hány kilót cipelsz nap mint nap! Ha tíznél többet, szabadulj meg a feleslegtől. Ha muszáj nehéz táskát vinned, szerezz be olyat, aminek széles a pántja (nem nyomja annyira a vállad), és néha tedd át a másik válladra, nehogy elferdüljön a gerinced.

Az edzésed: Sokan épp azokat a gyakorlatokat hagyják el, amelyek a tartás miatt fontosak. A kockás haséért és a feszes popsiért mindent megtesznek, csak a hátizmokat felejtik el. Pedig ezek felelnek a jó tartásért. Csinálj pár törzsemelést hasonfekvésben tarkóra tett kézzel minden edzés végén. Próbáld ki a Pilatest vagy a jógát.

A számítógéped: Ha nem ülsz helyesen, előbb-utóbb púpos leszel. Előrenyújtod a nyakad, hogy jobban lásd a monitort, ettől a vállad előreesik, a hátad meggörbül, és olyan leszel, mint a Notre Dame-i toronyőr. Ha éveken keresztül ezt csinálod, az izmok megrövidülnek, és nagyon nehéz újra kinyújtani őket. Jobb, ha odafigyelsz, hogyan ülsz.

A cipőd: A balerinacipőkben a medence előreesik, ami rontja a hatást. Hordj néha magas sarkút, abban a lábad is szebb. De óvatosan! A túl magas sarok sem jó, mert abban homorítanod kell, hogy meg tudj állni. Válassz közepes sarkat. Így ki tudod húzni magad, és a hasad is laposabb lesz, mert a medencéd nem billen előre.

(Forrás: Divat és Szépség,szisszy83blog |Fotó: The Guardian)

divatesszepseg_sticky_layer_redesign