Jump to content

Kardio gyakorlatok, melyek kíméletesek

2015. 10. 02. 10:39

Két oldalról is meg lehet közelíteni a nőiesség szempontjából nagyon is fontos kérdést, azaz a mell szépségének megőrzését. Az egyik azokkal a gyakorlatokkal foglalkozik, amelyek a diéta mellett elősegítik a fogyók*rát, de a keblek formáját és méretét csak minimálisan érintik.

Ezek lényege, hogy a sport általános zsírégető hatásának ellenére olyan mozgássort kínálnak, amely a felsőtestet és a mellet a lehető legnagyobb mértékben kivonja a mozgásból. Ezeknél a gyakorlatoknál fontos szempont a keblek ,,kilengésének" megakadályozása is, hogy a mellfüggesztő szalagokat meg tudjuk kímélni.

Szobakerékpározás kormánytámasz nélkül: A szokott tempóban és fokozatosan indíts a kerékpárral, de fontos, hogy a két kezed ne támaszkodjon a kormányra. Mi több, fűzd keresztbe őket a mellek alatt, és a mozgásod, a tekerés korlátozódjon kifejezetten a lábakra, valamint a fenékre. Amennyire lehet, a felsőtestet vond ki az edzésből.

Taposs, ha tudsz, csak ne ész nélkül: Ugyanez igaz a taposógépre is: csak lábra és fenékre gyúrj, miközben a melleket keresztezett kézzel alulról ,,óvod". Fokozhatod a hatást, ha bármilyen tornagyakorlat előtt a lábaidat, a fenekedet, valamint a csípőt és a derekat (műanyag) fóliába tekered. A fólia alatt felforrósodott izmok valósággal égetik majd a zsírt, míg a mellett gyengébb hatás éri.

Sok guggolás egyenes derékkal: Minden reggel (akár fogmosás közben is) végezz néhány rövid guggolás-sorozatot. Ha mindennap végigviszel mondjuk egy 3x10-es sorozatot, akkor az alsótested, a lábak, a popsi, a derék és a csípő is napról napra karcsúbb és feszesebb lesz, miközben a keblek alakjukban, méretükben nem változnak látványosan. Ne felejtsd el azt sem, hogy ennél a gyakorlatnál is fontos a keblek tökéletes alátámasztása. A gyakorlatot végezheted súlyzokkal is.

(Forrás: Divat és Szépség, szisszy83blog | Fotó: Imgarcade)

divatesszepseg_sticky_layer_redesign