Jump to content

A nagyobb fenék egészségesebb

2015. 10. 02. 15:45

Sokak számára komoly gyötrelmek forrása, de a tudósok azt mondják, a nagyobb fenék jót tehet az egészségnek.

A combokon és a fenéken lerakódott zsír megvédheti az embert például a szívbetegségektől vagy akár a cukorbetegségtől is. A kutatók azt mondják, hogy a zsír csökkenti a gyulladásokat, illetve a betegségeket kiváltó ártalmas fehérjék hatását.

Szerintük ez azt jelentheti, hogy a teltebb idomú hírességek, mint Jennifer Lopez vagy Beyoncé, egészségesebb példaképek a fiatalok számára a vékony modelleknél.

A tudósok korábban arra figyelmeztették az embereket, hogy a gyomor környékén lerakódott zsír veszélyes lehet, és legalább olyan rossz hatással lehet az egészségre, mint az elhízás.

Dr. Konstantinos Manolopoulos, az Oxfordi Egyetem tudósa, aki felülvizsgálta a kutatást, így fogalmazott: ,,A combok és a fenék körül lerakódott zsír más, mint ami a gyomor tájékán gyűlik össze. Van jó zsír, és van rossz zsír, éppen úgy, ahogy tudunk jó és rossz koleszterinről is."

A nagyobb mennyiségben a comb és a fenék körül jelenlévő jó zsír létezése összefüggésbe hozható a szívbetegségekre való hajlam csökkenésével és az alacsony koleszterinszinttel, áll az International Journal of Obesity című folyóiratban megjelent tanulmányban.

(Forrás: Divat és Szépség,szisszy83blog | Fotó: Popsugar)

divatesszepseg_sticky_layer_redesign