Jump to content

A szelfizés már veszélyesebb, mint a cápatámadás

2015. 09. 22. 19:15

Többen vesztették életüket idén szelfizés közben, mint cápatámadásban: 12 embernek okozta halálát a fotóönarckép-készítés, míg csupán nyolc embert marcangolt halálra a tengeri ragadozó a Mashable amerikai hírportál összesítése szerint.

Legutóbb egy 66 éves japán turista meghalt, és útitársa megsérült, mert leestek a lépcsőkről, amikor szelfit akartak készíteni az indiai Tádzs-Mahalnál. Idén négy turista halálát okozta lezuhanás önfotózás közben. A szelfizés közbeni második leggyakoribb halálok az volt, hogy a felvételkészítőjét vagy elütött vonat vagy szelfizés közben akart felszállni mozgó járműre.

Szeptember elején lelőtte magát egy 19 éves amerikai férfi, aki egy töltetlennek hitt talált pisztollyal készített magáról fotókat. Moszkvában is fejbe lőtte magát egy lány fegyverrel való szelfizés közben, de ő túlélte a balesetet.

Oroszországban, az Ural-hegységben júniusban két férfi halt meg, mert szelfizés közben felrobbant a kezükben egy kibiztosított kézigránát, júliusban egy 21 éves egyetemista lány az egyik moszkvai hídon szelfizve zuhant a mélybe és halt szörnyet.

Tavasszal egy orosz kamasz a vasúti sínek között akart fényképet készíteni magáról, de a lába beakadt az áramelosztóba, majd az áramütés miatt lezuhant a hídról, és a kórházban belehalt a sérüléseibe. Egy Moszkva környéki fiú egy magasfeszültségű távvezetékbe kapaszkodva szenvedett halálos áramütést szelfizés közben.

Az orosz belügyminisztérium júniusban a szelfizés veszélyeire figyelmeztető kampányba kezdett az egyre vakmerőbb helyszíneken készült, több esetben halálos balesetekhez vezető fényképek miatt. Az Egyesült Államokban kénytelenek voltak nemzeti parkokat bezárni, mivel a látogatók medvékkel akartak önarcképet készíteni, Spanyolországban a bikafuttatásokon tiltották be a szelfizést.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Forrás: Divat és Szépség & MTI | Fotó: Cosmopolitan.com)

divatesszepseg_sticky_layer_redesign