Jump to content

A felnőttek többségének célja a betegségek elkerülése

2015. 08. 13. 08:30

Felmérést végzett a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet a felnőtt és gyermek lakosság körében az egészséggel kapcsolatos ismereteiről, amelyből egyebek között kiderült, hogy a felnőttek több mint 90 százalékának legfontossabb életcélja, hogy elkerülje a betegségeket.

A testsúlyt, az alkohol- és koffeinfogyasztást körbejáró kutatásból kiderült, hogy az emberek többsége tisztában van az egészségét károsító életmóddal, mégis keveset tesz ellene. Az 5500 felnőtt és 7500 gyerekek körében végzett felmérés szerint az elhízott vagy túlsúlyos felnőtt lakosság mindössze 45 százaléka van tisztában azzal, hogy testsúlya nem megfelelő, 54 százalékuk normális testtömegűnek, egy százalékuk pedig soványnak tartja magát. A felnőttek 41 százaléka nem végez elegendő testmozgást, pedig 81 százalékuknak lenne rá lehetősége.

A válaszokból kitűnt az is, hogy minél jobbnak ítéli valaki az egészségi állapotát, annál inkább elégedett az életével. Az egészséggel kapcsolatban keresett információkra vonatkozó kérdésből kiderült, hogy a problémákról, egészségügyi szűrésekről informálódnak a legtöbbet, illetve arról, hogy a betegségekkel hova lehet fordulni.

Az ötödik, hetedik és kilencedik osztályos diákok körében készített felmérésből az derült ki, hogy nagyjából minden második tizenéves naponta fogyaszt koffeintartalmú italt, és körülbelül egyharmaduk naponta fogyaszt chipset, édességet vagy gyorséttermi ételt. Az egészséggel kapcsolatos információszerzés esetében mindhárom korosztály legnagyobb arányban a családot tartja hitelesnek és elsődlegesnek. A leggyakrabban a mozgással, testedzéssel kapcsolatos témakörökben keresnek információt.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Forrás: Divat és Szépség & MTI | Fotó: Familyselfdefencereviews)

divatesszepseg_sticky_layer_redesign