Jump to content

Új étrend-kiegészítő, amely teljesen természetes

2015. 08. 08. 19:50

Közösen fejlesztett új, növényi alapú étrend-kiegészítőt a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) és a Biomed Kft., a termék két hónapja került a patikákba és a szaküzletekbe. A Biomed Kft. az elmúlt négy évben mintegy 300 millió forintot fordított fejlesztésre.

A magyar tulajdonú családi vállalkozás 2011-ben kereste meg az egyetemet, hogy analitikai méréseket, biztonsági értékelést végezzen számukra. Később a feladatok köre felszívódási és helyettesíthetőségi vizsgálatokkal is bővült, majd a közös termékfejlesztés is elindult.

A felsőoktatási intézmény számára rendkívül fontos az együttműködés az ipari partnerekkel, a Biomed Kft.-től kapott témákból nemzetközi együttműködéssel megvalósuló tudományos kutatás is kibontakozott már.

A szegedi kutatók a céggel együttműködve választották ki az alkalmazási célhoz megfelelő növényeket, majd az alapanyagokat, és állították be a szükséges hatóanyagdózist. Az étrend-kiegészítők piaca gyengén szabályozott, így fontosnak tartották, hogy a kész termék biztonságos és hatásos legyen.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Forrás: Divat és Szépség & MTI | Fotó: Nummyformytummy)

divatesszepseg_sticky_layer_redesign