Jump to content

Az SXSW összeállította a 2015-ös fesztivál divatot

2015. 03. 27. 10:00

Vészesen közeleg a 2015-ös fesztiválszezon, amely újfent rengeteg remek fellépővel kecsegtet. Ezeken a rendezvényeken szinte az öltözködésből meg lehet ítélni, hogy ki milyen stílust preferál. Az SXSW már közölte elképzeléseit az idei trenddel kapcsolatban, melyet a cikkben elolvashattok…

Létezik-e egyáltalán olyan kifejezés, hogy fesztivál divat? De mennyire hogy létezik! Mondjuk egy Balaton Sound vagy egy Tommorrowland nem hoz túl nagy változatosságot az összképben (leszámítva egy-két jelmezes figurát), viszont a kevert stílusú fesztiválok már annál inkább (gondolok itt a Szigetre például).

Sokszor halljuk, hogy ne a külső alapján ítélj, de itt akarva-akaratlanul ítélkezünk, és bekategorizálunk embereket. Ezt nem rosszindulatúságnak mondanám, inkább eszerint vagyunk képesek megállapítani, hogy mégis kikhez csatlakozzunk, ha a saját zenei repertoárunkra szeretnénk tombolni.

A tavalyi évben kellően népszerű volt a hippi stílus, rengeteg virágmintával és virágos fejdísszel találkozhattunk. Meg persze mindenhol Fullcap, mélykivágott trikó… stb. Ezek nagyvonalakban változatlanok is maradnak, viszont az SXSW szerint idén rengeteg fekete pólós, tetovált emberkével fogjuk szembetalálni magunkat.

Bizony, elég sablonosnak tűnik a fekete színvilág, de ha jobban belegondolunk, manapság annyira elterjedtek az élénkszínű felsők, hogy lassan a fekete darabok számítanak ritkaságnak (persze ez kisebb költői túlzás). Mindenesetre ez egy érdekes jóslat az SXSW-től, és kíváncsian várjuk, hogy valóban beteljesül-e.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Festivalticketing)

divatesszepseg_sticky_layer_redesign