Jump to content

Tippek karanténhoz: pakolás

2021. 02. 11. 08:53

Ha a koronavírus-helyzet miatt többet leszel otthon, lesz idő elvégezni néhány régóta halogatott feladatot. Például áttekinteni és rendbe tenni a ruhatárad.

1.  Pakolj ki mindent a szekrénye(i)dből!

Tényleg mindent! Ahhoz, hogy teljesen átlásd mi mindened van és mennyi hely áll rendelkezésre a holmik tárolásához, az utolsó fél pár zokniig mindent szedj ki a szekrényekből! Könnyebb is lesz így, mintha csak polcról polcra, fiókról fiókra haladnál.

2.  Válogass szezonok szerint!

Válogasd szét a ruháidat aszerint, hogy melyik évszakban hordod őket leginkább! Nyilván lesznek olyan darabok is, melyek egész évben használatban vannak, ezek kerüljenek egy külön kupacba!

3.  Használom – talán megtartom – kiselejtezem

A holmikat ezek után – szezonról szezonra haladva – oszd három kategóriára! Az elsőbe  azok kerüljenek, melyeket tényleg rendszeresen hordasz vagy biztosan hordani fogsz, amikor az évszaknak épp megfelelnek. A másodikba azok, melyeket már nem hordasz és nem is szeretnél. A kopott, sérült, már mások számára is használhatatlan darabok innen máris mehetnek egy szemeteszsákba, míg azok, melyek neked már nem kellenek, viszont jó állapotban vannak és érdemes lenne őket elajándékozni vagy eladományozni, egy másikba. A harmadik kategória azoké a cuccoké, melyekkel kapcsolatban – akár kicsit is – bizonytalan vagy, hogy szükséged van-e még rájuk.  

(Forrás: nlcafe.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign