Jump to content

Így válassz melltartót

2018. 09. 25. 10:56

Mindenki látott már olyat, hogy valaki rossz méretű melltartót hord. Szerintem a legtöbben olyan nagyot, hogy a hátukon már szinte a nyakukig felcsúszik. De a jó melltartó nem csak azért kell, hogy tartson, hanem mert sokkal szebb is. Akkor is, ha a ruha alatt van. Szóval elmondjuk, hogyan válassz olyat, ami biztosan jó lesz.

Ma már szinte minden ruhaboltban, még a hipermarketekben is lehet kapni melltartót. Bármilyet, amit csak el tudunk képzelni. Csipkét, pamutot, színeset, mintásat, kosarast, szivacsost, push-upot, tényleg mindenfélét. Mégsem fordítunk megfelelő figyelmet arra, hogy tényleg olyat válasszunk, ami méretben és fazonban is tökéletesen megfelel a testalkatunknak. Pedig az egész nem bonyolult. Csak pontos mérésekre van szükség, és egy kis odafigyelésre, hogy szem előtt tartsuk a legfontosabb szempontokat.

„Melltartót soha ne vásároljunk próba nélkül. Időt kell szánni rá. Még ha mindig ugyanazt a márkát választjuk, akkor is lehetnek különbségek a különböző kialakítású modellek között. Fontos a méretvétel, amely egyrészt tájékoztató jelleggel bír, ugyanakkor fontos irányt ad, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbb  méretű  modellt. Ezért érdemes olyan szaküzletben vásárolni, ahol megfelelő szakmai segítséget tudnak adni” – mondja dr. Tóthné Lacza Zsuzsanna, az Anita Referencia Üzlet szakértője.

„A megfelelő méret mellett nagyon fontos a modell kiválasztása is, ami függ a mell formájától, alakjától, és a mellszövet állapotától. Egy ugyanolyan méretű és kosarú melltartó teljesen máshogy fog állni egy laza, megereszkedett mellen, mint egy feszesen. Lehet, hogy a katalógusban vagy a fogason tetszik egy melltartó, de próbánál nem biztos, hogy tökéletesen fog állni, mert egyszerűen nem passzol az adott alkathoz.”

Az ember két nagy hibát követhet el. Például vehet túl kicsi melltartót, ami lenyomja a melleket, így oldalt és fölül aztán szépen kibuggyan, bevág a pántja, ráadásul az is hurkás lesz, akinek amúgy nincs, és nyomhatja a mellszövetet, ami fájdalmat is okozhat. A kicsi melltartó hosszú távon sem túl jó, hiszen a rossz tehereloszlás megterheli az izmokat, amik mozgásszervi problémákat okozhatnak.

De az is előfordulhat, hogy túl nagy. Ezt abból lehet tudni, hogy  a mellek nem töltik ki a mellkosarakat, a vállpántok nem tartanak, a hátpántja pedig csúszik fel a nyakadba. Ilyenkor a melleknek nincs alátámasztásuk, nem tartja őket semmi.

Ezek a hibák nem csak a kényelem és az egészség szempontjából fontosak, hanem esztétikailag sem adják azt, amiért melltartót veszünk.

(Forrás: nlcafe.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign