Jump to content

A melltartócsere ideje

2018. 06. 22. 12:27

A legtöbben valószínűleg jóval ritkábban váltják le a fehérneműiket, mint kellene.

A melltartó egy igen kényes darab. Már a vásárlás során rengeteg szempontot kell figyelembe venni ahhoz, hogy megtaláld a tökéletesen passzolót: ami kényelmes, nem nyom, szépen tart, és még formálja is a ciciket. De később sem sokkal könnyebb velük, mert nem mindegy, hogyan mosod, vagy mennyi ideig hordod őket.

 Sokszor hajlamosak lehetünk azt hinni, hogy egészen addig viselhető, amíg teljesen ki nem nyúlik, szét nem szakad, vagy ki nem jön a drótja - bár ezt sokan orvosolják otthon. Valójában viszont fontos lenne gyakrabban cserélni az elhasználódott fehérneműket. Egy szakértő azt is elmondta, pontosan milyen időközönként kellene újakat venned.

Lyn Lewis, egy fehérneműmárka vezetője hasznos tanácsokat adott, és meglepő információkkal szolgált a melltartókkal kapcsolatban. Hangsúlyozta, hogy ugyanúgy van lejárati idejük, mint bármilyen más terméknek, és ugyanúgy elhasználódnak, mint a pólók vagy a nadrágok. Egy bizonyos idő után kinyúlnak, eldeformálódnak, és amellett, hogy nem adnak megfelelő tartást, nem tesznek jót a melleknek sem. Bevallotta, sokáig ő sem cserélte túl gyakran a kedvenceit, inkább igazgatta a lógó pántot ahelyett, hogy újat vett volna. Ma viszont már - cégének is köszönhetően - tudja, hogy mikor jön el az ideje egy új darab beszerzésének.

(Forrás: femina.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign