Jump to content

Hogyan válasszunk cipőhöz táskát

2017. 05. 08. 09:41

Öltözködés során számos dologra oda kell figyelni: Milyen cipőt vegyek fel a ruhához? Milyen ékszer illik a ruhához? Illik-e egymáshoz egyáltalán az ékszer és a cipő? Meg persze mindezekhez passzol-e a táska? Ha mindezt egy folyamatábrán kellene szemléltetni, még a legjobb fejlesztőknek és matematikusoknak is beletörne a bicskája, hiszen az előbbi kérdésekre nem is olyan egyszerű a válasz sok esetben.

Tűsarkúhoz nem érdemes túl nagy táskát választani

Ha jobban belegondolunk ez logikus is, hiszen egy minden aprósággal megtömött táska könnyen kibillenthet minket az egyensúlyunkból, így oda lenne a magabiztosság és persze a nőiesség is. Ezen felül esztétikailag is jobban fest mondjuk egy elegáns borítéktáskával, vagy akár egy kisméretű táskával a kedvenc (vagy leendő) tűsarkú cipőnk.

Lapos sarkúhoz és csizmához tökéletes a vállon átdobható táska

Abban szerintem minden nő egyetért, hogy ez a kombináció a legkényelmesebb párosítás mind közül. A lapos sarkú cipő, a csizma és a vállon átdobható táska hosszabb távon is használható anélkül, hogy fájlalnunk kelljen a karunkat, sarkunkat, talpunkat, bokánkat...stb.  Ráadásul, ha jól választunk, még azt sem mondhatjuk, hogy "oké kényelmes, de közel sem olyan csini".

Magassarkúhoz vagy telitalpúhoz a válltáska a tuti

Bizony, sokan vagyunk, akik akár a fél fürdőszobát és nappalit is képesek bepakolni egy nagyobb méretű válltáskába. Ehhez viszont magabiztosabb lábakon kell állni, mint az első esetben, de nem annyira, mint a másodikban. Ha jobban megfigyeljük, ez a párosítás a leggyakoribb, hiszen egyszerre szolgálja ki tökéletesen a divatos külsőt, és a komfortosságot. Egy valamire viszont érdemes odafigyelni: időnként rakjuk át a másik vállunkra a táskát, nehogy a végén gerincferdülésünk legyen!

De mindezeket milyen színben hordjam?

Az egyik legnagyobb alapszabály, hogy feketéhez és fehérhez minden szín illik. Ha eszerint választunk, akkor már baj nem érhet. Minden egyéb színnél fontos tényező, hogy vagy tejesen, vagy részben megegyezzenek a színárnyalatok, továbbá az utóbbi időben egyre gyakoribb, hogy két alapvetően eltérő, mégis egymással kontrasztos színt kombinálnak egymással.

Vannak helyek, ahol ezek kiválasztása hosszú órákat, esetleg napokat vennének el az életünkből, viszont például a CCC-nél kifejezetten könnyű dolgunk van. A cipők és táskák kialakítását figyelembe véve, a színekkel biztosan nem kell bajlódnunk, hiszen a fent említett színárnyalatok és a kontrasztosság tökéletesen kompatibilitis. Nekünk már bevált, és neked?

(Forrás: szerkesztőség)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign