Jump to content

Magyar divat- és hagyománybemutató Rómában

2016. 11. 18. 11:00

A kalocsai és matyó hímzések díszítették a legmodernebb divatkreációkat az Anni Pastor Divatszalon bemutatóján a Római Magyar Akadémián (RMA) csütörtök este, amely egyben a magyar kézműves és gasztronómiai hagyományból is ízelítőt kínált az olasz közönségnek. 

A kortárs divat és a magyar hagyományok találkozásáról szólt a Heritage Collection elnevezésű divatbemutató, amely Anni Pastor kollekcióját vonultatta fel az olasz szakmai közönség előtt. A kifutón látott különleges művészi munkák hagyományos magyar díszítőelemeket - hímzést és csipkét -, valamint kézzel készített antik kiegészítőket ötvöznek art-dizájn elemekkel.

A kreációk között voltak olyan darabok, melyek a szegedi SZEFO Zrt. fonalfeldolgozóval együttműködésben születettek. A cég megváltozott munkaképességűek foglalkoztat.

"A római magyar divatbemutató egyben az országimázs építését is szolgálta, hiszen az Anni Pastor Divatszalon, mint minden külföldi bemutatóján, most is teret adott a magyar kézműves hagyományok megismertetésének" - mondta el Barna Eszter.

Az RMA-n bemutatkozott az 1777-es alapítású hollóházi porcelángyár, valamint Molnár Nelli nemesfémből alkotott csipkeékszerei és Kutassy Zoltán ötvösmester szintén a magyar tradíció ihlette alkotásai.

(Forrás: Divatesszepseg.hu, MTI | Fotó: Pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign