Jump to content

A szürrealizmus jegyei lelhetőek fel Vivetta új kollekciójában

2015. 07. 01. 16:00

A szürrealizmus inkább használatos a képzőművészetben vagy az irodalomban, de a divattervezés is egyfajta művészet, szóval teljesen helyénvaló Vivetta Ponti 2016-os kollekciójának meghatározása. A milánói dizájner ezúttal is merészet alkotott, de vajon mit szólnak ehhez az emberek?

Nézzük mit tud a Wikipédia a szürrealizmusról: a két világháború közti periódus egyik legismertebb művészeti mozgalma volt az irodalomban és a képzőművészetben. Fiatal művészek vágyát fejezte ki, hogy a valóságnál is valóbb dolgokat alkossanak. A szürrealisták kijelentették, hogy éber állapotban nem lehet valódi alkotásokat létrehozni, olyan lelkiállapot után sóvárogtak, amelyben felszínre kerülnek lelkünk mélyebb, tudat alatti rétegei.

Szóval a divat nyelvezetére fordítva a dolgot: a szürrealista ruha-tervezés picit elrugaszkodik a földtől, tehát kicsit sem hétköznapi. Mondhatnánk, hogy az egyediség becsülendő, ám többségünk ragaszkodik a megszokotthoz és természetesen az olyanhoz, amely globálisan elfogadott. Persze mindenki döntse el maga, hogy mi a fura, illetve mi az ami még belefér, ebben segít az alábbi galéria!

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Fotó: Style.com)

divatesszepseg_sticky_layer_redesign