Jump to content

Így tartsd meg a szép bőrszíned

2019. 01. 27. 16:35

Ki ne szeretne a tél közepén is sugárzóan ragyogó nyári bőrszínnel tündökölni? Miért mondanánk le róla, hiszen a sok ellenérv mellett egy biztos: jót tesz a lelkünknek is, a szép bőrszín.

Persze tévedés lenne azt hinni, hogy mindehhez elegendő befeküdni egy szoláriumba, és máris kész a nyári kinézet. Ahhoz, hogy friss, üde és sugárzó legyen a bőrünk, azért ennél jóval többre lesz szükség. Mutatjuk, mi mindent kell megtenned a ragyogó bőrszín érdekében.

Ápold a bőrödet!

Ha jó színben szeretnél tündökölni, mindenekelőtt a bőröd egészségére kell nagy gondot fordítanod. Nem elegendő az apróbb bőrhibákat alapozóval elfedni, gondoskodni kell arról, hogy ténylegesen jó állapotban legyen arcbőrünk. Vannak olyan időszakok (főleg nyáron a napsütésben, illetve a téli hidegben) mikor bőrünk extrém megpróbáltatásoknak van kitéve. Sajnos ez nem mindig múlik el nyom nélkül: száraz foltok, bőrpír vagy pattanások jelzik, hogy gond van. Ilyenkor ezt minél előbb kezelni kell, hogy ne maradjon nyoma.

Fokozatos barnulás

Napfüggő vagy? Jobb ha tudod, hogy a megfelelő fényvédőszerek alkalmazásával, fokozatosan felszedett nyári barna bőrszín sokkal tovább tart, mint a gyors „lebarnulás”.  Nem éri meg odaégetni magunkat csak azért, hogy a nyaralásról hazatérve legyen mivel virítanunk ismerőseink előtt.

Fontos a megfelelő kezelés

Gondoskodjunk bőrünk megfelelő ápolásáról krémekkel, és bőrradírral. Ha odafigyelünk magunkra és tisztában vagyunk azzal milyen bőrtípusba is tartozunk, könnyedén kiválaszthatjuk a számunkra megfelelő ápolást.

A kevesebb több

Ne essünk túlzásba a sminkkel. Ha igazán sugárzó, élettel teli bőrszínt szeretnénk elég egy könnyed smink. Ez Jennifer Lopez tuti kinézetének is az egyik titka: minimál pirosító az arccsontokra, halvány barackkal vagy rózsaszínnel, és kész is az egészséges kinézet.
Plussz trükk: ha szeretnél kellemes árnyalatot, keverj az éjszakai arckrémedbe egy kevés önbarnítót.

Barnító ételek

Amit megeszünk, az meglátszik bizony a bőrünkön is. Nem csak a nehéz zsíros ételekre, az olajos magvakra igaz ez szerencsére, hanem a bőrünket ápoló, egészségessé tevő élelmiszerekre is. A barnulás nagyban elősegítik a béta-karotinban gazdag zöldségek és gyümölcsök fogyasztása: ezek pedig a narancs és a piros színű növényi élelmiszerek. Sárgadinnye, sárgabarack, őszibarack, répa, sütőtök. Ezek elősegítik a barnulást és meg is hosszabbítják ugyan a nap barnította bőrszín élettartamát, de barnák nem leszünk tőlük.

(Forrás: nlcafe.hu / fotó: pixabay.com)