Jump to content

Így használd ki okosan a reggeli készülődésre szánt időt

2017. 04. 04. 10:00

Jöjjön még néhány apró trükk és ötletes megoldás, hogyan csökkentsd a reggeli készülődés idejét az alvással szemben!

1. Ugye te sem szeretnéd, ha szempilláidon összeragadt festékcsomók lennének, és kezdhetnél elölről a sminkelést? Apró trükk: miután kihúztad a szempillaspirált a tubusból, görgesd végig egy zsebkendőn, vagy szalvétán, hogy megszabadulj a nagyobb festékdaraboktól.

2. Ha hajat mostál, hagyd a hajszárítást utoljára. Vizes hajjal reggelizz meg, készülődj össze, sminkelj, öltözködj. Mire mindennel végzel, a hajad már elég száraz lesz, így sokkal rövidebb ideig kell szárítanod.

3. Már csak a reggeli rohanás miatt is érdemes befektetni valamilyen tartós szőrtelenítési eljárásba. Lézeres kezelés, végleges szőrtelenítés, gyanta vagy éppen gép szőrtelenítés. Mindegy, csak ne kelljen minden nap borotvát használnod.

4. A legtöbb lány legfőbb reggeli problémája, az álmos, megdagadt szemek, és szem alatti táskák. Mindenkinek más a módszere: uborka, teafilter, fagyasztott zöldségek, szemkörnyékápolók: mindegy, mi használ neked, de találd meg a megoldást, és reggelt azonnal kezdd a szemek ápolásával. Frissebb arccal a készülődés is könnyebb lesz!

5. A párásító berendezésnek sokféle jótékony hatása van, de arcodnak is jót tesz, ha éjjel olyan szobában alszol, ahol van párásító berendezés, mely biztosítja a levegő megfelelő nedvességtartalmát. A páratartalom ugyanis hidratálja, fiatalítja a bőrt, így reggel szebb arcbőrrel ébredsz, és máris nem kell annyit foglalkozni magaddal!

6. Már a zuhany alatt kezdd el kifésülni hajadat. A magas páratartalom miatt könnyebb lesz megszabadulni a gubancoktól, mint a száraz levegőn.

(Forrás: Divatesszepseg.hu | Fotó: Pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign