Jump to content

A legidegesítőbb beszólások

2019. 02. 12. 09:56

Sajnos még mindig rendszeresen szembesülnek a nők a szexista, egyenlőtlen bánásmóddal akár a hétköznapok legapróbb területein is. Számtalan olyan megjegyzést kapunk, ami elég idegesítő, sok férfi pedig nem is érti, miért jelentenek ezek akkora problémát.

- Szerintem minden nőtől megkérdezték már, hogy miért nem mosolyog éppen. Természetesen tőlem is, de kicsit meredek, ha mindezt egy szakmai megbeszélés közben teszik, amikor nem tudom, hogy min kellene mosolyogni. Mintha elvárás lenne, hogy kedves arckifejezéssel és biztató mimikával is segítsem elő egy meeting sikerét, nemcsak a szakmai kompetenciámmal. Valószínűleg a 15 évvel idősebb férfi főnökömtől ezt nem kérdezik meg a szintén férfi kollégák, és érdekes módon, nőknek sem jutott még eszébe ilyen helyzetben feltenni ezt a kérdést. Ami a legrosszabb, hogy ilyenkor magyarázkodni kezd az ember, pedig nincs miért. Brie Larson válasza arra, hogy Marvel kapitány miért nem mosolyog a plakáton, tökéletes volt a maga nemében, idióta vigyort photoshopolt minden férfi Marvel-hősnek. De jobb lenne, ha inkább nem kellene egyáltalán ilyen kérdéseket kapnia az embernek - mondta Fehér Ági, a Femina.hu vezető szerkesztője.

- Amit legtöbbször megkaptam, az az, hogy ,,ez a te dolgod, mert te vagy a nő”, vagy „te vagy az anyja a gyereknek”. Az egyik, amire konkrétan emlékszem, hogy estétől éjjel háromig altattam a pár hónapos lányunkat, addig tekintettel voltam az élettársamra, hadd pihenjen, de akkor úgy éreztem, hogy elájulok, ha nem alszom egy kicsit, és felébresztettem, hogy vegye át. Na, akkor mondta ezt a mondatot: ez az én dolgom, ez az anya dolga, mert ő dolgozni megy holnap, és fáradt lesz. Visszafeküdt, és aludt tovább, én meg küzdöttem tovább a gyerekkel. Na, ebben a pillanatban lettem feminista. De a házimunkával kapcsolatban is hallottam már ezt. Mikor pedig munkát kerestem, megkaptam, hogy ez nem kisgyerekesnek való állás, pedig megfeleltem a feltételeknek. Gondolom, hogy egy férfitól meg sem kérdezték volna, hogy van-e gyereke - mesélte egy kolléganő.

- „Ezt a nadrágot ne vedd fel, amikor velem találkozol.” Van egy nagyon kényelmes farmerom, amit imádok, de nyilván nem a legszexibb darabok közé tartozik. Munkahelyen kívül szeretem ezeket hordani, ha barátokkal találkozom, vagy elmegyünk moziba. Nem vagyok a nagyon kiöltözős típus, és nem fogok azért feszülős, mellkidobós ruhában és magassarkúban járni, mert a másiknak ez tetszik. Én ebben érzem magam kényelmesen, és amúgy se mondja meg, hogy milyen ruhákat hordjak".

(Forrás: femina.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign