Jump to content

Titkok a mangóról

2018. 12. 30. 09:49

A mangó nemcsak különleges ízvilágú, hanem magas vitamin- és ásványianyag-tartalmú is.

Csökkenti a rák kialakulásának veszélyét

Csökkenti a koleszterint, erős antioxidáns hatása van, ezáltal immunerősítő, és csökkenti a rák kialakulásának esélyét. A mangó kifejezetten olyan antioxidánsokat tartalmaz, amelyek megvédik a szervezetet többek között a vastagbélráktól, emlőráktól, prosztataráktól és a leukémiától is.

Csökkenti a vérnyomást

Mivel a mangóban rengeteg a kálium, csökkenti a vérnyomást. Jelentős A- és E-vitamin-forrás, valamint szelén is nagy mennyiségben található meg benne. Ezek együttes hatása pedig azért felelős, hogy megvédjen a szív- és érrendszeri problémáktól.

Lassítja az öregedést

A mangóban található antioxidánsok lassítják az öregedési folyamatokat, halványítják a már kialakult ráncokat, és puhábba teszik a bőrt.

(Forrás: nlcafe.hu / fotó: pixabay.com)