Jump to content

Ha több gyereked van

2018. 12. 30. 09:08

Amikor három, netán négy gyerek is van a családban, akkor azért nem olyan egyszerű minőségi időt tölteni mindegyikükkel egyenként.

gyerekek márpedig igénylik azt, hogy egyedül is foglalkozzunk velük, akkor is, ha tele vannak testvérekkel. Robert Pelletier három gyerek édesapja, és a következő stratégiákat javasolja a minőségi idő megvalósításához.

Küldetések

A kisebb gyerekek imádnak bármit, ami eltér a megszokott napi rutintól. Elmenni tankolni, felporszívózni, bevásárolni… minden, ami nekünk csak kötelesség, számukra nagy kaland. Pelletier azt szokta csinálni, hogy a gyerekek közül mindig egyet elvisz magával, ilyenkor tudnak beszélgetni, időt tölteni kettesben. De otthon is bevonja őket a házimunkába, csak egy gyereket, akivel együtt mosogatnak vagy főznek, közben pedig bolondoznak.

Reggeli klub

Az apuka minden hétvégén az egyik gyereket elviszi reggelizni valahová. Bár tény, hogy Amerikában több lehetőség van erre, de itthon is vannak azért reggelizőhelyek, kávézók, ahol megvalósítható ez az ötlet. Ilyenkor a kiválasztott gyermek különlegesnek érzi magát, izgalmas számára, hogy meglepetésreggeliben lehet része, és közben csak rá figyel az apukája.

Tanulás

A házi feladatokból is lehet minőségi időt kerekíteni, például lehet az egyik gyereknek az olvasással gondja, a másiknak a matekkal, és a szülők feloszthatják egymás között, hogy egyenként kinek segítenek éppen. Ilyenkor félrehúzódnak a gyermekkel a lakás csendesebb sarkába, és csak rá figyelnek, vele tanulnak. Pelletier gyerekei szeretik ezt a tanulóidőt, mert közelebb érzik magukat ilyenkor a szülőkhöz.

Minden gyerek más, úgyhogy Pelletier javaslatai tényleg csak javaslatok, keresd meg, hogy a gyerekeid minek örülnének, hogyan lehetne kettesben úgy időt tölteni velük, hogy a kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon.

(Forrás: nlcafe.hu / fotó: pixabay.com)