Jump to content

4 kritikus hely a lakásban, amit ha rendbe teszel, stresszmentesebb lesz az életed

2017. 09. 09. 22:04

Nem egy nap alatt megy majd, ne is úgy készülj, hogy egy átlagos kedd délután legyalulod az egész lakást, inkább úgy tervezz, hogy pár órát hétvégente rászánsz, hogy mind a 4 helyiségben kiszemetelj és rendet rakj.

1. Konyhapult

A konyhapult az a hely, amit valahogy senki sem akar a családból annyira magáénak érezni, hogy elpakoljon róla. Hevernek rajta a gyerek aktuális rajzaitól kezdve üres flakonokon át olyan apró mütyürök, amik majd jók lesznek még valamire. Hogy a félretett, fecnikre írt receptekről és a telefontöltőkről már ne is beszéljünk. Főleg akkor zavaró ez a káosz, ha amerikai konyhád van, de amúgy sem kellemes érzés belépni a konyhába, ha rendetlenség fogad, elmegy a kedved tőle, hogy egy jó vacsorát készíts a családnak, inkább csak gyorsan túl akarsz esni rajta, hogy minél hamarabb menekülhess onnan. Ha eltakarítod az összes felesleges csetreszt és szemetet a pultról, máris egy fokkal jobb kedvvel lépsz be az egyik leggyakrabban használt helyiségbe.

2. Fürdőszobai polc

Vagy a mosógép teteje, kád széle, mosdó körüli pult, esetleg a fölötte lévő polc. Ezeken a helyeken fantasztikus, milyen gyorsan fel tudnak gyűlni a cuccok, sminkkészletek, dezodorok, tusfürdők, félig üres fogkrémek. Csak azt hagyd szem előtt, amit tényleg minden reggel használsz, a többit tessék szekrénybe tenni. A rend lelke a tárolás, ha nincs helye mindennek, akkor elönti a lakást a sok apróság, aminek semmi keresnivalója a szemed előtt állandóan.

3. Előszoba

Amikor úgy lépsz be az ajtón, hogy szanaszét heverő cipők és feltornyosuló sál-sapka hegyek fogadnak, akkor nem csoda, hogy lelomboz a látvány. Tedd el a helyére az épp nem használt táskákat, kabátokat, cipőket, a kulcsaidnak tegyél ki egy szép tálkát a cipősszekrényre, és süllyeszd el egy fiókba az összes sapkát, kendőt, sálat, amire épp nincs szükséged. Ha nincsenek tele a fogasok, nem lesz olyan nyomasztó a hazaérkezés sem, mert az első benyomásod az lesz, hogy rendben van az otthonod és az életed.

4. Az asztalod

Az asztalon aztán el tud burjánozni a rengeteg kis fecni, körömlakk, kézkrém, toll, kávésbögre és a gyerek gyurmacsigái, ha nem vigyázol. A kreativitásra és koncentrációs képességre azonban kifejezetten negatív hatással van, ha kupiban kell dolgoznod. Csak a legszükségesebb eszközöket tartsd az asztalodon, és meglátod, a letisztult környezetben kitisztul a fejed is.

Ha ezeket a pontokat kitakarítod, rendbe teszed, akkor leveszel egy nagy terhet a válladról, mert akárhová mész a lakásban, az a benyomásod támad, hogy ilyen szép környezetben csak jó dolgok történhetnek veled.

(Forrás: nlcafe.hu)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign