Jump to content

A Prada bevételei csökkentek a keleti régióban

2015. 08. 08. 17:58

Az olasz luxuscikk gyártó cég hiába áll pozitívan Európában, a keleti régió főbb központjain a folyamatos árfolyam változás miatt rengeteg bevételtől estek vissza. Megállás nélkül dolgoznak ezen probléma orvoslásán, a kérdés mindössze az, hogy mennyire sikerül igazodniuk a jelenlegi viszonyokhoz.

A Prada az év második negyedében nem éppen olyan mutatókkal zárt, mint azt szerették volna. Ez legfőképpen azért bosszanthatja a vezetőséget, mivel a rivális „névrokon”, a Miu Miu viszont sokkal jobban tudott érvényesülni.

A Prada Group vezérigazgatója, Patrizio Bertelli szerint nagy csapás a cég számára, hogy a keleti régió húzó központjai – mint például Hong Kong és Makaó – az elmúlt időszakban kevesebb profitot hoztak az előzetesen megjósoltnál. Ez javarészt az ottani árfolyamok hullámszerű változásainak tudható be, de elmondása szerint az év végére ez könnyen megváltozhat.

Az eddigi információk alapján a teljes bevétel 2 billió dollár (amit forintba nem lenne szívem átváltani), viszont szeptember 30-ig nem fogjuk megtudni, hogy az ütemezett elképzelésekhez képest ez mely irányba billenti a mérleg nyelvét.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Fotó: Prada)

divatesszepseg_sticky_layer_redesign